U kent het wel. De vraag die elke dag wel een keer voorbij komt. Wat eten we vanavond?

Snel nog even door de keukenla spitten om te kijken wat er nog ligt. Kom je weer die potjes kruiden tegen. Nee, geen nootmuskaat vandaag. Dat hoort op de boontjes. Kaneel: ook niet, alleen voor over de stoofperen. Ga zo maar door. Voor als we het een keertje nodig hebben, zeggen we dan.

Zo gaat het eigenlijk ook met data. Overal in de organisatie zweven rapporten, Excelletjes en tekstbestanden rond. We gebruiken ze een keer en zetten ze dan netjes terug op de plek waar ze hoorden. Om ze een maand, kwartaal of jaar later weer opnieuw van de plank te pakken.

EN DAT IS ZONDE!

Want je kan er zoveel meer mee. Geef de nootmuskaat en de kaneel aan een kok als Jamie Oliver of Gordon Ramsay en ze maken er de meest befaamde gerechten mee. Denk outside-the-box en gebruik de nootmuskaat eens voor hartige kabeljauwtaart of pastinaaksoep, en de kaneel voor Griekse moussaka of chili con carne. Of gebruik ze zelfs allebei, om heerlijke hachee te maken!

 Zijn bonen dan niet goed genoeg?

Natuurlijk wel. De nootmuskaat moet ook zeker niet vergeten worden als de bonen weer op tafel komen, maar het kan zoveel meer dan dat. Laat de ingrediënten je spectrum verrijken. Durf naast de oude vertrouwde manier ook aan iets nieuws te beginnen. Experimenteer en combineer, om zo tot nieuwe gerechten te komen. Gerechten die misschien nog wel lekkerder zijn dan die vertrouwde boontjes. 

Gebruik uw eigen ingrediënten

Zoals de kruiden al een tijdlang in de kast liggen of op de plank staan, zo beschikt uw bedrijf al jarenlang over data die netjes ergens opgeborgen staat. Zoals er met dezelfde ingrediënten een ander gerecht gemaakt kan worden, zo kan er met de eigen data ineens heel andere dingen gedaan worden. Gebruik data niet alleen om de boekhouding op orde te hebben, maar gebruik het om te voorspellen wat er de komende tijd gaat gebeuren of wat het succes van uw organisatie bepaalt!

“De ingrediënten heeft u al klaar liggen, er hoeft alleen nog maar gekookt te worden.”

Kijkje in de keuken

Herkent u het opbergen van de data in de kast of op de plank? Wilt u weten of er meer mogelijk is met de data waarover u al beschikt? Neem een kijkje in onze keuken en zie wat we met uw data kunnen doen!