Sinds kort boks ik. En als ik dan aan het trainen ben denk ik aan het gevecht met data, waar zoveel organisaties mee worstelen. De incomplete Excel sheets, de omslachtige downloads of de onderlinge relatie die maar niet boven water komt.

Ze zijn vooral bezig stoten uit te delen of hoeken te ontwijken van het datamonster. Maar een strategie mist. En die is cruciaal. Ook bij boksen, ontdekte ik toen ik voor het eerst tegenover een zwaargewicht stond. Boksen gaat over tactiek, techniek en conditie. Of, zoals mijn trainer Jochen Kronenberg zegt: Klappen ga je krijgen, dus stay focussed.

Het gevecht met jouw data is niet anders. Wil je baanbrekende antwoorden en inzichten uit je data filteren, dan moet je het beest recht in de bek durven kijken. Je strategie en techniek perfect op orde hebbend.

Bewijs
Als ik daar zwetend sta, zie ik de boksring als jouw markt. In het publiek zitten je leidinggevenden. De lat ligt hoog. Ze willen bewijs zien. Actuele rapportages en kloppende data-analyses die hen vertellen hoe de organisatie haarfijn inspeelt op de behoeften van de klanten en zo nog succesvoller opereert.

Knock-out eindigen is dus geen optie.

Blijf in beweging
Je hebt een goede coach nodig die je helpt met de juiste strategie. Een die jouw businessvragen vertaalt naar de juiste technologie. Zodat jij weet waar je een hoek moet uitdelen, waar een uppercut of rechte stoot.

De perfecte query
Misschien levert de eerste daadkrachtige actie nog geen doorbraak of toont niet elke query direct de perfecte data. Maar de aanhouder wint. De efficiencyslag die je maakt, begint zijn vruchten af te werpen.

Coach
Geen goede bokser zonder goede coach. In de onlangs uitgezonden documentaire over de oud-boksheld Rudi Lubbers blikt Rudi terug op zijn wedstrijd met legende Mohammad Ali in 1973. Bont en blauw geslagen en met dikke ogen, vraag hij zijn coach of het niet welletjes is. Maar zijn coach stuurt hem terug de ring in. Het leverde hem wereldwijd applaus en respect op: alle twaalf rondes hield hij zich staande.

Aorta is voor jou die coachende partij. Die je voorbereidt op de onverwachte hoek of uppercut. Die je adviseert wanneer je krachtig moet optreden, of wanneer ontwijken beter is. En een die je niet zomaar laat opgeven.

Durf jij het datamonster recht in de bek te kijken?

Aorta Business Intelligence zet data om in waardevolle informatie. Informatie waarmee organisaties hun business naar een hoger plan tillen of efficiënter kunnen werken. Met meer inzicht in specifieke processen en methoden. Wil je de meerwaarde van data voor jouw organisatie weten? Neem contact op met www.aortabi.nl.